A new beginner with some problems,I need help,Thanks!

Hello Everyone

When trying to open Dynare on Matlab I press:

addpath d:\dynare\4.1.0\matlab

Secondly, when I want to run the example 1:

Dynare example 1.mod

??? Error: File: d:\dynare\4.1.0\matlab\dynare.m Line: 38 Column: 52
Expected a variable, function, or constant, found “)”.

What can be the problem ? in addition,I use Matlab of version6.5.
Any help will be very much appreciated, Thanks.

I suspect it’s a syntax error. For such errors people would be in better position to help you if you post your .mod file

Regards,
W

This is the example1.mod
example1.mod (737 Bytes)

It works fine here, perhaps it’s a compatability issue with your matlab or dynare. You might want to download the latest dynare version and see if that fixes your problem.

W

[quote=“wjgatt”]It works fine here, perhaps it’s a compatability issue with your matlab or dynare. You might want to download the latest dynare version and see if that fixes your problem.

W[/quote]

Thank you very much!

Mr.Wjgatt,I have followed your instruction to install the new edition dynare(4.2.1) in my computer,but when I run the example1.mod,I also found the same problem,what can i do? If i uninstall the matlab6.5 to install the newest version,the problem can be solved? Thank you!

addpath d:\dynare\4.2.1\matlab
dynare example1.mod
??? Error: File: d:\dynare\4.2.1\matlab\dynare.m Line: 38 Column: 52
Expected a variable, function, or constant, found “)”.

First, if you look in dynare.m there is a message that says that “This version of Dynare has only been tested on MATLAB 7.0.” So 6.5 could be problematic. Perhaps an older version of dynare might work.

Second, if you did any editing of the example file, make sure (using some versatile text editor) that no extraneous hidden characters crept in.

Third, that part of dynare.m is just giving friendly messages and not doing any computation, so you may be able to comment it out temporarily and see if the rest of the process will work.

Dear all,

I have the same problem stone has. My matlab version is 7.11.0 and my dynare version is 4.2.4. Any clue about what may be happening and how can the problem may be solved? This is my first day using dynare, I just want to run any example to see how dynare works.

Thanks very much,
Martin